Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν  το Πακιστάν ότι δεν θα   χρηματοδοτήσουν την αγορά  F-16 ,μετά από την απόρριψη της πρότασης από μέλη του   Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε τον Φεβρουάριο  ότι  εγκρίνει την πώληση στο Πακιστάν έως και οκτώ F-16 από την Lockheed Martin Corp. LMT.N,  σε μια συμφωνία αποτιμάται στα 699 εκατομμύρια $.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας αρνήθηκε  τη χρήση  κεφαλαίων των ΗΠΑ για τη συμφωνία για να να στείλει  ένα μήνυμα στο Πακιστάν ότι χρειάζεται να κάνει περισσότερα στον πόλεμο εναντίον τρομοκρατικών απειλών.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ John Kirby εξέφρασε την αντίθεση του Κογκρέσου προσθέτοντας ότι  “έχουμε πει στους Πακιστανούς ότι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν μόνοι τους την αγορά”.

H Lockheed Martin από το Μάρτιο έχει πει ότι αναμένει την ολοκλήρωση της παραγγελίας από το Πακιστάν -και άλλες χώρες- ώστε να αποφύγει το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής του F-16.

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016