Οι επαφές Βίτσα στο Παρίσι στο περιθώριο της Eurosatory

Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Παρίσι, συναντήθηκε,με τον Υφυπουργό Άμυνας της Γαλλίας Jean-Marc Todeschini. Στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και ζητήματα της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ ενημέρωσε τον Γάλλο Υφυπουργό για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, δεδομένης και της θετικής στάσης της Γαλλίας στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, τόσο ως προς την μετεγκατάσταση προσφύγων, όσο και ως προς την έγκαιρη ανταπόκριση στην αποστολή προσωπικού για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι είχε συνάντηση με την πρέσβη της Ελλάδας στη Γαλλία Μαρία Θεοφίλη.

Με την ολοκλήρωσή της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του ανέφερε πως σκοπός της παρουσίας του στην έκθεση «Eurosatory 2016», ήταν η στήριξη των ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τον τρόπο με το οποίο αντιμετωπίζονται στο διεθνές πεδίο οι ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Επισήμανε πως στο περιθώριο της έκθεσης υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις για συνεργασίες προς τα ΕΑΣ και τις άλλες ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016