Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση και στην διεξαγωγή του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, ο οποίος πραγματοποιείται την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, με τη διάθεση προσωπικού και μέσων, καθώς και με την οργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων, προκειμένου να αναδειχθεί και ο ιστορικός συμβολισμός του εν λόγω αθλητικού γεγονότος.

Επιπρόσθετα, συνολικά 703 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα συμμετάσχουν ως αθλητές στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο και στον 3ο Στρατιωτικό Μαραθώνιο, ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, το ΓΕΕΘΑ συμμετέχει με:

  • Περίπτερο του Ανώτατου Συμβούλιου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), το οποίο θα λειτουργεί στην έκθεση Μαραθωνίου στο κλειστό γυμναστήριο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο, από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, προβάλλοντας το επιτελούμενο, στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, έργο στον αθλητισμό.
  • Περίπτερο στην Κεντρική Πύλη του ΥΠΕΘΑ (επί της Λ. Μεσογείων), το οποίο θα λειτουργήσει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων Ολυμπιονικών, καθώς και Τμήμα Στρατιωτικής Μουσικής θα ενισχύουν την προσπάθεια των συμμετεχόντων αθλητών.
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016