Ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΑ πήραν “άριστα 10” από το Μέγαρο Μαξίμου, όχι τόσο για την πτήση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με F-16 στο Αιγαίο, αλλά για το γεγονός ότι αυτή η “επιχείρηση” έμεινε μυστική μέχρι τη τελευταία στιγμή! Στην Ελλάδα αυτό είναι αν όχι αδύνατο πάντως σίγουρα εξαιρετικά δύσκολο.

Ακόμη και το προσωπικό της 110 ΠΜ δεν γνώριζε τίποτα για την παρουσία του πρωθυπουργού και την πτήση με F-16. Το νέο μαθεύτηκε λίγο πριν ο πρωθυπουργός φθάσει στη μονάδα.

Η “επιχείρηση πρωθυπουργική πτήση” είχε αρχίσει να οργανώνεται εδώ και αρκετές ημέρες και αυτό που είχε ζητηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν, να είναι πραγματικά αιφνιδιαστική.

Αποστολάκης και Χριστοδούλου παλιές “καραβάνες” και “αλεπούδες” ανέλαβαν το ρίσκο. Γιατί όπως λένε σε δυο χώρες δεν χρειάζονται μυστικές υπηρεσίες: στην Ιαπωνία που δεν μιλάει άνθρωπος και στην Ελλάδα που πολλοί μιλάνε. Παρόλα αυτά τίποτα δεν διέρρευσε και γι΄ αυτό οι δύο “αλεπούδες”  έχουν “ανεβάσει τις μετοχές” τους. 

Ο Α/ΓΕΑ δεν ξέρουμε πως κατόρθωσε να επιβάλλει “ομερτά” σ΄ όσους χρειάστηκε να εμπλακούν στην οργάνωση της πτήσης.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016