Πτώση για δεύτερο συνεχή μήνα κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Ιανουάριο ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε μια ένδειξη ότι η αδύναμη ζήτηση από το εξωτερικό συγκράτησε την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία στις αρχές του 2016.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,5% σε μηνιαία βάση ύστερα από αναθεωρημένη πτώση κατά 0,7% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,2%, με το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας να μειώνεται στα 18,9 δισεκ. ευρώ.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εξαγωγές να ανακάμψουν με άνοδο 0,5% και οι εισαγωγές να αυξηθούν κατά 0,4%.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

                                                                                         

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016