Υποστηριξε το militaire
ΣΤΡΑΤΟΣ
22/01/2018 | 06:24 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Οι Αμερικανοί έχουν “πλεόνασμα” SuperCobra αλλά εμείς αγοράσαμε…Kiowa

Οι Αμερικανοί έχουν

Η υπόθεση της προμήθειας παροπλισμένων ελικοπτέρων Kiowa από τις ΗΠΑ, έχει κλείσει οριστικά. Συνεπώς όσοι ανησυχούν γιατί ασχολούμαστε ακόμη, ας μην ανησυχούν. Όσο για την απορία που εκφράζουν, γιατί επανερχόμαστε στο θέμα να τους απαντήσουμε ότι αναζητούμε λογικές εξηγήσεις που δεν έχουν δοθεί από κανέναν! Θα συνεχίσουμε λοιπόν να ρωτάμε “γιατί” μέχρι να δοθούν κάποιες απαντήσεις. Έτσι κι αλλιώς η ειδησεογραφία μας προκαλεί…

Για παράδειγμα η έγκυρη ιστοσελίδα ΠΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑ δημοσίευσε το εξής ενδιαφέρον ρεπορτάζ:

“Η αμερικανική κυβέρνηση πρόκειται να διαθέσει προς πώληση πλεονασματικά ελικόπτερα Bell AH-1W SuperCobra σε διεθνείς πελάτες. Όπως αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα της FedBizOpps, η οποία απαριθμεί τις προγραμματισμένες πωλήσεις, τα ελικόπτερα θα εξοπλιστούν με νέο γυάλινο cockpit.

Όντας σε υπηρεσία με τους πεζοναύτες (USMC) από το 1986, το AH-1W είναι μια εξαιρετικά ικανή παραλλαγή του Cobra AH-1 Cobra της εποχής του Βιετνάμ που εξακολουθεί να πετά σε πολλές χώρες όπως το Μπαχρέιν, το Ιράν, η  Ιαπωνία, η Ιορδανία, η Κένυα, η Νότια Κορέα, η Ταϊβάν, η Ταϊλάνδη και η Τουρκία. Το πλεόνασμα των SuperCobras θα μπορούσε είτε να ενισχύσει μερικούς από αυτούς τους υπάρχοντες στόλους, είτε να προσφέρει νέες επιθετικές δυνατότατες σε κάποιο καινούργιο πελάτη.

Με μέγιστο βάρος απογείωσης 6.697 κιλών, η πλατφόρμα είναι εφοδιασμένη με πυροβόλο 20 χιλιοστών Gatling-gun με 750 σφαίρες και διαθέτει τέσσερις εξωτερικούς πυλώνες που μπορούν να φέρουν πυραύλους 70 mm και 127 mm, TOW, Hellfire και Sidewinder, καθώς και βλήματα αντιρανταρ Sidearm”.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι αποστολές αναγνώρισης με την δικαιολογία των οποίων “φορτωθήκαμε” ελικόπτερα για τα οποία δεν παράγονται ανταλλακτικά, στοιχειοθετούν επαρκώς της προμήθεια; Θα δείξει… Επίσης τα SuperCobra δεν κάνουν στον ελληνικό Στρατό, ή μήπως μας “έπιασαν αμερικανάκια” οι Αμερικανοί;

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης