Τα οδοιπορικά των στρατιωτικών στον αέρα! Έγγραφο ΠΟΕΣ στον Χουλιαράκη

Με έγγραφό τους προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη οι στρατιωτικοί της ΠΟΕΣ του επισημαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τη καταβολή  δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και την αποζημίωση εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.Το γιατί το εξηγεί και προτείνει και μια λύση:

ΠΡΟΣ : Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Αρ. Πρωτ. 234/2016 κ. Γ. Χουλιαράκη Αθήνα, 16 Αυγ 2016

ΚΟΙΝ : – κ.κ. ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ

– ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ

ΘΕΜΑ : Δαπάνες Μετακίνησης Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΧΕΤ : Ν.4336/2015 (ΦΕΚ Α΄ 94, «Συνταξιοδοτικές διατάξεις – Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης»)

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με το άρθρο 15 της Υποπαραγράφου Δ9 της Παραγράφου Δ του σχετικού νόμου, με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, εντός αποκλειστικής προθεσμίας εννέα (9) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθορίζονται το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και η αποζημίωση εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, στην περίπτωση, δε, μη έκδοσης του ως άνω προεδρικού διατάγματος, εντός της ανωτέρω προθεσμίας, εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του σχετικού νόμου.

Ως ημερομηνία έναρξης του ανωτέρω νόμου (4336/2015) ορίσθηκε η 01.1.2016, με συνέπεια έως τη 01-9-2016 να πρέπει να έχει εκδοθεί το καθορισθέν προεδρικό διάταγμα, πλην όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, ή έστω και προς διαβούλευση στην Ομοσπονδία μας, το εν λόγω διάταγμα, για σχολιασμό και τυχόν παρατηρήσεις – απόψεις.

Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι πρέπει να ανασταλεί η εφαρμογή των διατάξεων του σχετικού νόμου, συνεπεία της μη έκδοσης του προαναφερομένου προεδρικού διατάγματος, η ημερομηνία έκδοσης του οποίου πρέπει να παραταθεί για ικανό χρονικό διάστημα, αντίγραφο δε οποιουδήποτε σχεδίου του παρακαλούμε όπως μας δοθεί για παρατηρήσεις – σχόλια – απόψεις.    

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016