Η εφημερίδα SABAH αναφέρει ότι σε σύσκεψη της Επιτροπής διαμόρφωσης πολιτικής του ΑΚΡ, ο πρωθυπουργός  Νταβούτογλου έδωσε λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι ενώ τα ισραηλινά ΜΜΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, ο Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία , αλλά πρόοδος των διαπραγματεύσεων προς την κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας . Ο Τούρκος Π/Θ τόνισε πως υπάρχουν 3 όροι της Τουρκίας για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ:
Ο πρώτος όρος, η συγνώμη του Ισραήλ για την επιδρομή στον στολίσκο, έχει εκπληρωθεί.
Ο δεύτερος όρος είναι η πληρωμή αποζημιώσεων στα θύματα του στολίσκου.
Ο τρίτος όρος είναι η άρση του αποκλεισμού της Παλαιστίνης.
Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι η ισραηλινή πλευρά δεν συμφωνεί με την άρση του αποκλεισμού της Παλαιστίνης, ωστόσο εμφανίζεται πρόθυμη να επιδείξει κάποια ευελιξία ώστε να ευχαριστήσει την Τουρκία, όπως το να μην εμποδίσουν βοήθεια που θα στείλει η Τουρκία στην Παλαιστίνη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016