Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

 

Ποιος ήταν πράγματι ο κ. Νταβούτογλου που αποπέμφθηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο-σουλτάνο;  Πώς από απλός διπλωμάτης κατάφερε να γίνει μέσα σε ελάχιστο χρόνο σύμβουλος του πρωθυπουργού Ερντογάν, υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης του, αρχηγός του Κόμματος και πρωθυπουργός της χώρας;

Αυτή η ιλιγγιώδης αναρρίχηση του οφείλεται στις ικανότητες του ή στην τυφλή υπακοή και αφοσίωση του στον σουλτάνο;

Όλοι οι αυλοκόλακες στην ιστορία της ανθρωπότητας εκτοξεύτηκαν σαν διάττοντες αστέρες , μετά έσβησαν και χάθηκαν .

Ο κ. Νταβούτογλου ξεκίνησε με το όραμα των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες και κατάφερε το ακριβώς αντίθετο, να δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο με τους γείτονες αλλά με όλο τον κόσμο.  Η Τουρκία χάρη στις επιλογές του Προέδρου και του πρωθυπουργού απομονώθηκε από φίλους και συμμάχους. Εκλιπαρεί σήμερα την υποστήριξη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και του σεϊχη του Κατάρ. Η τουρκική Δημοκρατία δεν είχε απομακρυνθεί ποτέ τόσο πολύ από την Δύση.

Ποιος ήταν ο ρόλος του κ. Νταβούτογλου και ποιες οι ικανότητες του; Μοναδικό προσόν, όπως είδαμε , ήταν η αφοσίωση στον μεγάλο, μοναδικό ηγέτη…. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Προέδρου οφείλεται στην φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί για την ασθένεια της επιληψίας που τον βασανίζει. Τι έκανε ο πρωθυπουργός του για να τον βοηθήσει να πάρει τις σωστές αποφάσεις; Τίποτα. Τον κολάκευε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για αυτά που του πρόσφερε.

Δυστυχώς όταν παραγκωνίζονται οι άξιοι και ικανοί μεσουρανούν οι μέτριοι. Όταν στην ανέλιξη ενός προσώπου μετρά περισσότερο η κολακεία, η υποταγή , η εξάρτηση   θα συνεχίζονται αυτά τα καταστροφικά φαινόμενα.

Όταν το τίποτα θέλει να γίνει κάτι , οδηγούνται οι λαοί στον όλεθρο και την καταστροφή.

Το φαινόμενο Νταβούτογλου ασφαλώς δεν είναι το μοναδικό. Αν ρίξουμε μια ματιά πίσω μας θα δούμε πολλά “τίποτα” να θέλουν να γράψουν ιστορία. Όμως η Ιστορία έχει χρυσές σελίδες που τις κοσμούν ολίγοι εκλεκτοί και μαύρες που γεμίζουν με τα ονόματα όλων αυτών των “τιποτα”.

Militaire.gr

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016