Τουλάχιστον 14 άνθρωποι που επέστρεφαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα από μια λειτουργία τα μεσάνυχτα στο Πορτ Χάρκορτ, στη νότια Νιγηρία, δολοφονήθηκαν από ένοπλους, ανέφεραν μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία και ο ένας γονιός ενός από τα θύματα.

Η σφαγή διαπράχθηκε στην πόλη Ομόκου, περίπου 90 χιλιόμετρα από το Πορτ Χάρκορτ, την πόλη που αποτελεί την καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας και πρωτεύουσα της Πολιτείας Ρίβερς.

«Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και 12 άλλοι, τραυματισμένοι από σφαίρες, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο όπου τους προσφέρονται φροντίδες», δήλωσε ένας αστυνομικός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας πιστών περίπου στις δωδεκάμισι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουγκότσι Ολούγκμπο, πατέρας ενός από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν.

«Εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό προκειμένου οι κακοποιοί να συλληφθούν και να δικαστούν», δήλωσε ο Νάμντι Ομόνι, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πολιτείας Ρίβερς. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο πληθυσμός της Πολιτείας Ρίβερς είναι βυθισμένος στη φτώχεια, παρά τα πλούτη που έχει δημιουργήσει η παραγωγή πετρελαίου. Πολλές ισχυρές συμμορίες κακοποιών δρουν στην Πολιτεία αυτή και συχνά ξεσπούν πόλεμοι ανάμεσά τους για τον έλεγχο εδαφών.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016