Η ΝΔ με δήλωση του υπεύθυνου Τομέα Εθνικής Άμυνας,Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης,ασκεί οξύτατη κριτική  για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για τις πιο αδιάφορες κρίσεις των τελευταίων ετών η δήλωση Δαβάκη προκαλεί αίσθηση. Οι κρίσεις μέχρι στιγμής τουλάχιστον είναι υπέρμετρα ήπιες κι έχουν προκαλέσει παράπονα σε νεότερους αξιωματικούς που βλέπουν τις επετηρίδες να μπλοκάρουν άνευ λόγου και αιτίας.

Οι πληροφορίες λένε ότι όλη η φασαρία που οδήγησε στην σκληρή δήλωση Δαβάκη αφορά στην αποστρατεία ενός αξιωματικού της ΠΑ!

Παραπέμπουμε στο άρθρο του Militaire.gr  με τίτλο   Γιατί οι κρίσεις στις ΕΔ προκαλούν “νευρική κρίση” στα κόμματα και στο στράτευμα;”

Η δήλωση Δαβάκη:

«Η πρώτη γεύση που αποκομίσαμε από τη συνεδρίαση τού ΣΑΓΕ στις κρίσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων  ήταν αλγεινή.

Οι “γνωστές” κομματικές ιδεοληψίες τού παρελθόντος συνεχίζονται στο χείριστο βαθμό.

Άξιοι και ικανοί ανώτατοι Αξιωματικοί  στους οποίους η Ελληνική Πολιτεία έχει επενδύσει πολλαπλά είδαν τη πόρτα της εξόδου.

 Τελικά προειδοποιούσαμε “εις ώτα μη ακουόντων “!

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που έγινε στην Πολεμική Αεροπορία…

 Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα, θα έπρεπε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Militaire.gr

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016