Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

 Οι αντιδράσεις της Άγκυρας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη γερμανική Βουλή κινούνται, όπως αναμενόταν , σε χαμηλούς τόνους. Η ανάκληση του Πρεσβευτή στην Τουρκία είναι η συνηθισμένη ενέργεια που γίνεται κάθε φορά που μια χώρα αναγνωρίζει τη Γενοκτονία.

Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος υποστηρίζει ότι οι Γερμανοί δεν δικαιούνται να μιλούν για Γενοκτονία, γιατί το παρελθόν τους είναι βεβαρημένο.  Οι άνθρωποι που έστελναν τους Εβραίους στα κρεματόρια δεν μπορεί να κατηγορούν τους τούρκους για Γενοκτονία. Πολλοί μάλιστα υπενθυμίζουν ότι την εποχή εκείνη Γερμανοί Στρατηγοί διοικούσαν τον τουρκικό Στρατό.

Μια ακραία άποψη εξέφρασε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος  Samil Tayyar, ο οποίος έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter  ότι πρέπει σαν αντίποινα να επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τέμενος.  Ο βουλευτής εξέφρασε τους ευσεβείς πόθους του, αλλά ξεχνά ότι η Αγία σοφία είναι ναός της Ορθοδοξίας και προστατεύεται  από την ομόδοξη Ρωσία.

 

Ο γνωστός καθηγητής Μπασκίν Οράν υποστηρίζει ότι η  Άγκυρα δεν οφείλει να λογοδοτεί για πράξεις που έγιναν από το κόμμα Ένωσης και Πρόοδος το 1915. Αντιθέτως θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από τους Αρμενίους , αλλά και από τους Τούρκους πολίτες, γιατί τους  απέκρυψαν αυτή την τραγωδία.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι οι  11 τουρκικής καταγωγής βουλευτές  της Γερμανικής Βουλής υπερψήφισαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016