Ναύαρχος Χρηστίδης: “Ανησυχώ για θερμό επεισόδιο και για την αφέλεια των πολιτικών”!

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, μετά από πολύ καιρό αποφασίζει να μιλήσει δημόσια. Κι όσο μειλίχια κι αν είναι η ομιλία του και η παρουσία του, τα όσα λέει στο Militaire.gr κόβουν σαν ξυράφι!

Ο Ναύαρχος μίλησε για τα ελληνοτουρκικά,τις περικοπές στο ΠΝ,τους πολιτικούς και την εμπειρία του από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Για τα ελληνοτουρκικά:

•Λέει ότι δεν ανήκει στους “αφελείς που πιστεύουν ότι οι σύμμαχοί μας θα αποτρέψουν το θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους”.

Μιλά για την “κουλτούρα νίκης στο Αιγαίο” που επί 10 χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να “χτίσουν” στη θάλασσα.

Τολμά να μιλήσει για την ισορροπία στο Αιγαίο και να πει αλήθειες που μπορεί να μην αρέσουν. Αλλά είναι αλήθειες.

Απαντά ευθέως στο αν η Ελλάδα έχει την ικανότητα αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας.

Υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει ακόμη ένα ατού στη θάλασσα του Αιγαίου και αποκαλύπτει ποιο είναι.

•Εξηγεί γιατί από το 2012 ακόμη ο ίδιος και οι επιτελείς του προέβλεπαν ότι η Τουρκία θα κλιμάκωνε τις προκλήσεις της το 2017-2018.

Για τις περικοπές:

•Χαρακτηρίζει αφελείς τους πολιτικούς που υποστηρίζουν ότι ο προϋπολογισμός των ΕΔ είναι …επαρκής για τις ανάγκες τους.

Τους αφιερώνει μερικούς στίχους που ίσως θα τους σοκάρουν, αλλά χωρίς αμφιβολία τους ταιριάζουν απόλυτα.

Για τα ΕΑΣ:

•Απαντά με σκληρό τρόπο σ΄ όσους τον κατηγόρησαν για απόδραση. Εξηγεί γιατί παραιτήθηκε και επισημαίνει ότι δεν ανήκει “στην μακιαβελική σχολή της ελληνικής πολιτικής σκηνής”.

•Επιβεβαιώνει ότι πληροφορήθηκε για την σχεδιαζόμενη μετακίνησή του από τα ΕΑΣ στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών από το Militaire.gr κι αυτό ήταν το τελευταίο “κομμάτι στο παζλ” που τον οδήγησε στην απόφαση της παραίτησης.

Είναι μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016