Ναυτική άσκηση ΗΠΑ,Νότιας Κορέας,Ιαπωνίας

Η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία διεξάγουν διήμερη ναυτική άσκηση, με αντικειμενικό σκοπό την αντιμετώπιση πυραυλικών εκτοξεύσεων από την Βόρεια Κορέα, μεταδίδουν σήμερα νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας στην Σεούλ.

Η ναυτική άσκηση πραγματοποιείται σε θαλάσσια περιοχής μεταξύ της Κορεατικής Χερσονήσου και της Ιαπωνίας.

Στο πλαίσιο της άσκησης, τα πληρώματα των πλοίων ασκούνται στον εντοπισμό και την ιχνηλάτηση -μέσω ραντάρ- βαλλιστικών πυραύλων που ενδεχόμενα μπορούν να εκτοξευτούν από την Βόρεια Κορέα.

Η ναυτική αυτή άσκηση θα ολοκληρωθεί αύριο, ενώ δεν περιλαμβάνει το στάδιο καταστροφής πυραύλου που έχει προηγούμενα εντοπιστεί.

Στην άσκηση συμμετέχουν ένα αντιτορπιλικό  από τη Νότια Κορέα, δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά που είναι εξοπλισμένα με το αναφερόμενο σύστημα Aegis, αλλά και ιαπωνικό αντιτορπιλικό .

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016