Νίκος Γκάλης: Ο δικός μας “Μάϊκλ Τζόρνταν” που μας έκανε υπερήφανους

Σαν σήμερα το 1979 ένας “κοντούλης” και “τριχωτός” τύπος κάνει την εμφάνισή του στα ελληνικό μπάσκετ. Λέγεται Νίκος Γκάλης και στο πρώτο του ματς με τον Άρη, εναντίον του Ηρακλή, βάζει 30 πόντους. Ήταν ο δικός μας “Μάϊκλ Τζόρταν” και δεν είναι υπερβολικός ο παραλληλισμός.

Ο λόγος που επιλέξαμε αυτή την επέτειο , την μπασκετική, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος μαζί με τους συμπαίκτες του,τον Παναγιώτη Γιαννάκη,τον Παναγιώτη Φασούλα,τον Φάνη Χριστοδούλου, τον Νίκο Φιλίππου και πολλούς άλλους έκαναν τους πολίτες αυτής της χώρας υπερήφανους. Όχι μόνο στον τελικό του Ευρωμπάσκετ το 1987 όταν νίκησαν την μπασκετική αυτοκρατορία της Σοβιετικής Ένωσης στον τελικό. Τους έκαναν υπερήφανους πολλές φορές πριν και μετά απ΄ αυτό τον αγώνα. Και το κυριότερο και μάλλον σημαντικότερο, ενέπνευσαν και εμπνέουν ακόμη και σήμερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το σπορ που φαίνεται ότι “μας πάει”… Η Ελλάδα κέρρδισε ξανά Ευρωπαϊκό τίτλο με άλλους παίκτες και προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη.΄Ηταν η Ελλάδα που κέρδισε τους σούπερ σταρ των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας…Και πολλές άλλες νίκες υπερηφάνειας.

Όπως όλοι οι μεγάλοι μύθοι ο Νίκος Γκάλης αποχώρησε όχι όπως ακριβώς θα ΄θελε…Αλλά αποχωρούν ποτέ οι μύθοι;

Το βίντεο με τον Έλληνα “μάγο” του μπασκετ. Τον Νίκο Γκάλη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016