Στα πάρα πολύ δύσκολα έπεσε ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος,με το που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι ανέδειξε την απόλυτη γύμνια της Ευρώπης σ΄ ότι αφορά τις στρατιωτικές της ικανότητες. Οι οποίες είναι μηδενικές!

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας,ασφάλειας και Εθνικής Άμυνας Φεντερίκα Μογκερίνι, ζήτησε απο τον Κωσταράκο να της καταθέσει εντός ενός εξαμήνου -το πολύ- λεπτομερές και υλοποιήσιμο σχέδιο για την λειτουργία του Ευρωστρατού! Ο οποίος είναι πολύ …δυνατός στα χαρτιά,αλλά είναι…ανύπαρκτος!

Η Ευρώπη ασχολήθηκε πάρα πολύ σοβαρά με τα χρηματοπιστωτικά της,πιστεύοντας ότι το θέμα της ασφάλειας θα το αναλάμβανε πάντα …ο σερίφης ΗΠΑ! Τώρα που για δικούς της λόγους η Ουάσινγκτον εμφανίζεται απρόθυμη να επέμβει στην Συρία, οι Ευρωπαίοι κοιτάζονται μεταξύ τους. Και είναι πολύ πιθανό να αναγκαστούν να “καλυφθούν” κάτω από ρωσική ομπρέλα για να πατήσουν στη Συρία! Την ίδια Ρωσία στην οποία επέβαλλαν κυρώσεις και την κατηγορούσαν ότι είναι έτοιμη να τους επιτεθεί.

Ο Κωσταράκος τώρα θα δώσει εξετάσεις στρατιωτικών ικανοτήτων. Το εγχείρημα είναι τεράστιο και απαιτεί άμεση και ουσιαστική λύση. Να σχεδιάσεις από την αρχή έναν στρατό που δεν υπάρχει και ο οποίος θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμος,δεν είναι εύκολο. Το θέμα δεν μπορεί να έχει επικοινωνιακή απάντηση! Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη ισχύει η γνωστή ελληνική παροιμία περί “μεταξωτών εσωρούχων” …

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016