Στο σπίτι ενός Χανιώτη βρίσκεται η επιγραφή που βρισκόταν στο μνημείο που είναι γνωστό στους Κρητικούς ως το “Μνημείο Γερμανικό Πουλί”. Τι έγραφε η επιγραφή; “Ηρθαμε από αέρος να κατακτήσουμε λαό αγρίων”! Ήταν …ο ανθός της γερμανικής νεολαίας που μας έγραψε ο κ.Ρίχτερ! Ναζί ήταν…

Σ΄ αυτό το μνημείο,μ΄ αυτή την επιγραφή τον Αύγουστο του 1942 ο – διορισμένος από τους Ναζί – κατοχικός πρωθυπουργός Τσολάκογλου επισκέφθηκε την Κρήτη. Πρώτη του ενέργεια ήταν να επισκεφθεί το μνημείο που είχαν ανεγείρει οι Γερμανοί στα Χανιά και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των εισβολέων.

Τον Νοέμβριο του 2016 είχε ξεσπάσει σάλος με την απόφαση της κυβέρνησης να παραστεί σε μνημόσυνο στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ.

Η Ελλάδα συγχώρεσε τα εγκλήματα των ναζί. Αλλά δεν ξέχασε και ούτε πρόκειται να ξεχάσει. Το θράσος των βετεράνων ναζί που θέλουν να επαναφέρουν το μνημείο της ντροπής στη Κρήτη, δεν μπορεί να περάσει έτσι. Ελπίζουμε αυτό να είναι κατανοητό απ΄ όλους. Κι εντός κι εκτός της χώρας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016