ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτές τις ημέρες ήταν η επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος στην Κύπρο το 1974.Μεθαύριο είναι η επέτειος του Αττίλα.

Χθες λοιπόν έγινε Μνημόσυνο στην Μητρόπολη και μετά κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. “Στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης της 42ης επετείου από το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή, το 1974, στην Κύπρο”,γράφει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Να μας συγχωρήσουν και ο ΥΕΘΑ και ο ΑΝΥΕΘΑ και  οι κύριοι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων,αλλά δεν είδαμε κανέναν τους εκεί! Αντιθέτως είδαμε τους περισσότερους από τους προαναφερθέντες στο θέρετρο του ΠΝ στην Αγία Μαρίνα το Σάββατο το βράδυ,παραμονή της Αγίας Μαρίνας.Ωραία η Αγία Μαρίνα δεν λέμε,ωραίο και το πανηγύρι εκεί,αλλά την μαύρη επέτειο της Κύπρου δεν νομίζουμε ότι πρέπει να την ξεχνάνε και να την ξεχνάμε.

Το “Δεν ξεχνώ” πολλοί θέλουν να μας κάνουν να το …ξεχάσουμε.Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη.Και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση να λείπουν από τέτοιες τελετές.

Ειδικά για τους Αρχηγούς θα γίνουμε λίγο πιο “κακοί”. Όταν πάνε σε κάθε απίθανη εκδήλωση μόνο και μόνο για να συνοδεύσουν τον ΥΕΘΑ δεν νοείται να μην δίνουν το παρών σε οποιαδήποτε τελετή για την Κύπρο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016