Περί “εκβιαστών” και “εκβιαζομένων” στο χώρο των εξοπλισμών! Γιατί και οι 2 είναι θύτες

Όταν αποκαλύφθηκε το κύκλωμα “δημοσιογράφων” οι οποίοι κατηγορούνται ότι απαιτούσαν διαφημίσεις ακόμη και από κρατικές επιχειρήσεις με τρόπο εκβιαστικό, πολλοί από αρκετούς επιχειρηματικούς χώρους έσπευσαν να προσυπογράψουν τις καταγγελίες.

Μεταξύ αυτών και ορισμένοι από το χώρο των εξοπλισμών και της αμυντικής βιομηχανίας. Ο καθένας κάτι και κάποιον είχε να καταγγείλει. Ορισμένοι μιλούσαν σε “πηγαδάκια” για “τιμολόγια που έβρισκαν στο γραφείο” τους χωρίς καν να έχουν συμφωνήσει σε κάποια διαφημιστική καμπάνια. Άλλοι για τηλεφώνημα που έθεταν …διλήμματα και άλλα πολλά.

Ο όποιος εκβιασμός θα πρέπει να γνωρίζουν χρειάζεται πάντα δύο. Τον “εκβιαστή” και τον “εκβιαζόμενο”. Εξηγήσεις θα πρέπει να δώσουν και οι δύο. Γιατί όταν αποδέχεσαι αυτό το νοσηρό κλίμα προφανώς …έχεις τους λόγους σου.

Ας αφήσουν λοιπόν τα …παράπονα και τον ρόλο του …θύματος. Είναι εξίσου υπεύθυνοι με τους εκβιαστές τους,όσο δεν μιλάνε και δεν απευθύνονται στις αρμόδιες αρχές. Το να “κλαψουρίζουν” σ΄ άλλους δημοσιογράφους το …δράμα τους δεν βγάζει πουθενά…

Συνεπώς ή θα αποδείξουν αυτά που λένε και θα ξεσκεπάσουν τους σαλτιμπάγκους ή θα συνεχίσουν να παριστάνουν τα “θύματα”…

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016