Διαβάσαμε ότι πηγές του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν ότι  “δεν υφίσταται κανένα θέμα μείωσης των μισθών των υπηρετούντων στρατιωτικών”.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι “με το νέο μισθολόγιο δεν προκύπτει εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ, αλλά δημοσιονομική ουδετερότητα”.

Πολύ απλά είναι τα πράγματα…Ή το ΥΠΕΘΑ πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιο μισθολογίου που του έχουν στείλει κι έριξε….στα πατώματα όποιον το διάβασε ή οι “ενοχλημένοι” του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να το δώσουν οι ίδιοι στη δημοσιότητα!

Και δύο παρατηρήσεις:

• Η “εξοικονόμηση” που προκύπτει από το μεγαλεπίβολο σχέδιό τους δεν είναι μόνο 300 εκατομμύρια αλλά μεγαλύτερη

• Οι περικοπές που έχουν σχεδιάσει δεν θ΄ αφορούν τη 1η Ιανουαρίου του 2017, αλλά πάντα σύμφωνα με όσα έχουν προετείνει θα είναι αναδρομικές από 1η Ιουλίου! Εκτός αν οι …διαρροές του υπουργείου Οικονομικών όταν μιλάνε για Ιανουάριο, αναφέρονται στο 2016 κι όχι στον Ιανουάριο που έρχεται!

Είναι κατανοητή η ενόχληση πολλών από την δημοσιοποίηση των σχεδίων κατά των ΕΔ, αλλά ο μόνος τρόπος για να πείσουν τον κόσμο ότι δεν πάνε και πάλι το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ για “σφαγή”, είναι να δώσουν στη δημοσιότητα το σχέδιο.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016