Σύμφωνα με ανάρτηση σε τουρκική ιστοσελίδα που ασχολείται με τις εξελίξεις των τουρκικών ιπτάμενων μέσων, αναμένεται να αυξηθούν οι δυνατότητες εναερίου ανεφοδιασμού των αεροσκαφών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας με την προσθήκη σε κάποια από Α400Μ που πρόσφατα απέκτησε η τουρκική ΠΑ της δυνατότητας παροχής εναέριου ανεφοδιασμού (AAR- Air to air Refueling).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις αρχές του 2016 θα αποκτηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός και τα πληρώματα των αεροσκαφών Α400Μ θα αρχίσουν την εκπαίδευση στα αντικείμενο του εναέριου ανεφοδιασμού το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η εξέλιξη, αυτή λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη η Τουρκία διαθέτει ήδη επτά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135R, αναμένεται να προσδώσει νέες δυνατότητες όσον αφορά στη διάρκεια συμμετοχής των αεροσκαφών της τουρκικής ΠΑ στις επιχειρήσεις (ιδιαίτερα των μαχητικών και των 4 Α/Φ έγκαιρης προειδοποίησης που διαθέτει η Τουρκία), λαμβάνοντας υπόψη την σημασία της απόκτησης του αεροπορικού ελέγχου και της αεροπορικής υπεροχής για την έκβαση των επιχειρήσεων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016