Μεταθέσεις: “Γιατί χαίρεται και χαμογελά” το ΓΕΣ;

Υπάρχει ένα κλίμα ικανοποίησης στο ΓΕΣ για την “ταχύτητα” με την οποία προχώρησαν οι μεταθέσεις φέτος. Το ημερολόγιο γράφει 26 Μαίου, οι μεταθέσεις δεν έχουν γίνει γνωστές στους ενδιαφερόμενους και συνεπώς δεν γίνεται κατανοητό το “κλίμα ικανοποίησης”.

Υπήρξαν πολύ χειρότερες χρονιές. Αυτό είναι γεγονός.Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επιτυχία να έχουμε φθάσει τέλος Μαίου και να μην έχουν ολοκληρωθεί οι μεταθέσεις. Αντιθέτως…

Επιπλέον δεν είναι μόνο η ταχύτητα που κρίνει αν οι μεταθέσεις πήγαν καλά ή όχι. Είναι και το πόσο μεγάλο ποσοστό παραπονούμενων έχεις.Κι απ΄ότι φαίνεται -μακάρι να κάνουμε λάθος- το ποσοστό δεν θα ΄ναι ασήμαντο. Κυρίως στους χαμηλόβαθμους. Οι περιπτώσεις “ξεχασμένων” σε νησιά που ζητούν για παράδειγμα να πάνε σε μονάδες της Θράκης αλλά και το αντίστροφο  -δεν συζητάμε για αστικά κέντρα- δεν είναι λίγες, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις πληροφορίες που φθάνουν στο Militaire.gr.

Συνεπώς ας πέσουν οι τόνοι κι ας αρχίσουν από τώρα να εργάζονται ώστε οι επόμενες μεταθέσεις να βγουν πραγματικά γρήγορα και να έχουν στόχο “ανθρωποκεντρικό”. Χρειάζεται δουλειά, σχεδιασμός και αποτελεσματικότητα. Το πρόβλημα δεν λύνεται με λόγια.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016