Μαχητικά στην άσφαλτο, ανεφοδιάζονται και ξαναπετούν! ΒΙΝΤΕΟ

Το είχαμε δει από τους Σουηδούς με το μαχητικό τους αεροσκάφος Gripen να προσγειώνεται σε ακόμη και σε επαρχιακούς δρόμους της χώρας! Όπου μέσα σε δασικές εκτάσεις υπήρχαν καθορισμένα σημεία ανεφοδιασμού του αεροσκάφους και υπήρχε ακόμη και η δυνατότητα αποκατάστασης κάποιων βλαβών!

Στο βίντεο η αεροπορία της Φινλανδίας “παίζει” ακριβώς το ίδιο σενάριο χρησιμοποιώντας αεροσκάφη F-18. Η διαφορά είναι ότι το Gripen, από τον σχεδιασμό του προέβλεπε …υποστήριξη στο δρόμο.Κανένα μηχανικό του κομμάτι δεν είναι μεγαλύτερο από την “καρότσα” ενός μικρού φορτηγού,ακριβώς για να μπορεί εύκολα να μεταφέρεται στο σημείο που προσγειωνεται το αεροσκάφος και να γίνεται η αποκατάσταση της βλάβης..

Στην Ελλάδα έχουμε σενάρια για προσγειώσεις …στην άσφαλτο,αλλά υπό άλλες συνθήκες και ανάγκες.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016