Η αγωνία ορισμένων να “κατατάξουν” όποιον πρώην Αρχηγό εκφράσει την άποψή του δημόσια στις …τάξεις της ακμάζουσας τα τελευταία χρόνια ακροδεξιάς,είναι εμφανής.

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας του militaire.gr  ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτρης Γράψας μας έκανε τη τιμή να γράψει ένα άρθρο    για το έλλειμμα στρατηγικής που έχει η χώρα. Την επόμενη ημέρα το άρθρο του ερμηνεύθηκε όπως βόλευε! Ο Στρατηγός   απάντησε   με δήλωσή του στο militaire.gr

Δεύτερο …θύμα αυτής της λογικής ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς,ο οποίος σε άρθρο του υποστήριξε τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή είναι ώρα να μιλήσουμε για την εθνική ασφάλεια.

Ο Αρχηγός προσπάθησε με το άρθρο του ,όπως επιγράφεται ,να ξεκινήσει την συζήτηση για τα θέματα ασφαλείας ,στον απόηχο των τρομοκρατικών κτυπημάτων των Βρυξελλών.

Τα προτεινόμενα μέτρα σε κάθε περίπτωση έχουν σωστή βάση αν ερμηνευθούν σωστά κι αν δεν φτάσουμε πάλι τα άκρα ,όπως ο ίδιος αναφέρει .

Γράφοντας περί κήρυξης της χώρας σε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προφανώς εννοεί να γίνουν όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες ,ούτως ώστε εάν φτάσει αυτή η ώρα να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να μην απωλεσθεί περιττός χρόνος.Το πνεύμα της εισηγήσεως του είναι προπαρασκευαστικό και δίνει ένα κατάλογο μέτρων για να διαλέξει η θεσμική Πολιτεία και να πράξει .

Ο Μανωλάς  είναι πάντα θεσμικός ,δημοκρατικός άνθρωπος και τεχνοκράτης.Εδώ δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις. Διέπεται από πατριωτισμό,δημοκρατικότητα ,αγάπη για την χώρα αλλά και ανθρωπισμό,όπως γράφει άλλωστε και ο ίδιος.

Συνεπώς δεν έχουν τύχη όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να τον παρασύρουν στ΄ άκρα.

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016