Οι Τούρκοι έχουν επικεντρώσει σήμερα τις προκλήσεις τους στη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κατελόριζου.Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μαζικές παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στην περιοχή,αλλά το πιο προκλητικό είναι η πτήση κατασκοπευτικών αεροσκαφών CN-235,στη Ρόδο.

Στο νησί έχει προγραμματιστεί να γίνει η απόβαση που προβλέπεται στα σενάρια της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ.Όλες οι δυνάμεις του νησιού φυσικά έχουν αναπτυχθεί όπως προβλέπεται και είναι τουλάχιστον προκλητικό να πετάνε στη περιοχή τουρκικά κατασκοπευτικά έχοντας ως άλοθι “νατοϊκές πτήσεις”.

Οι αερομαχίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι σκληρές και μέσα σ΄ όλα παρουσιάστηκε κι ένα τεχνικό πρόβλημα σε ελληνικό F-16, με αποτέλεσμα ο χειριστής του να το προσγειώσει στην Κάρπαθο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016