Την ανάγκη συνεργασίας της Εκκλησίας και των Δήμων στη Θράκη με στόχο τον άνθρωπο υπογράμμισε από την Αλεξανδρούπολη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Μιλώντας στη διάρκεια δείπνου που του παρέθεσε  η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ο Πρόεδρος της κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, παρουσία όλων των Δημάρχων της Περιφέρειάς ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι: «Η Ελλάδα χωρίς τους ακρίτες δεν θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό» και κάλεσε την πολιτεία να προσέξει ιδιαίτερα την περιοχή.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας χαρακτήρισε μοντέλο ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ Ελλήνων χριστιανών και μουσουλμάνων – τη Θράκη και τη χαρακτήρισε «κορυφογραμμή του Ελληνισμού που  δεν έχει την πολυτέλεια διχασμών, συγκρούσεων και ρήξεων που πηγάζουν από φανατισμό, ιδιοτέλεια και εγωισμό.

Η Θράκη, πρόσθεσε,  είναι “πεδίο λαμπρό” για άσκηση συλλογικής και ενοποιητικής πολιτικής που θα αξιοποιεί τα τεράστια συγκριτικά της πλεονεκτήματα, την σπουδαία γεωπολιτική της θέση και τους μοναδικούς πλουτοπαραγωγικούς της πόρους. Με πνεύμα νηφαλιότητος, έξω και πέρα από ιδιοτέλειες, χρειάζεται να προστατεύσουμε τη Θράκη από υπονομεύσεις και επιβουλές (απ΄ όπου κι αν προέρχονται), να υπερασπισθούμε την ισονομία και την ισοπολιτεία των Θρακιωτών και η ελληνική Πολιτεία να ενισχύσει τις δράσεις των θεσμών και των συλλογικών οργάνων της κοινωνίας της, που ενισχύουν την αλληλεγγύη, που ανακουφίζουν τους φτωχούς και που προσφέρουν θέσεις εργασίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηριστικά υπογράμμισε ότι: «χρειάζεται να ενισχυθούν οι Μητροπόλεις και οι Δήμοι της Θράκης, για το σημαντικό προνοιακό έργο που επιτελούν και για όλες τις δομές που λειτουργούν, διακονώντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αυτή είναι και μία βασική προτεραιότητα της «Αποστολής» και μέσα από προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης είναι αρωγός στον συνάνθρωπο με υπευθυνότητα και αφοσίωση. Συγκεκριμένα στη Θράκη, η «Αποστολή» διανέμει κάθε μήνα συνολικά 2.289 συσκευασίες τροφίμων σε 2.037 οικογένειες.

Για το  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο Αρχιεπίσκοπος είπε:  «πρέπει να παραμείνει “φάρος παιδείας και πολιτισμού” με την υποστήριξη όλων».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016