Τον ίδιο «σκληρό» δρόμο της λιτότητας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, «αδειάζοντας» ουσιαστικά όσους μιλούν για ελάφρυνση.

Πιο συγκεκριμένα ο «σκληρός» Γερμανός, σύμφωνα με το Reuters επανέλαβε σήμερα ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα».

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να αρχίσει να αντιστρέφει σταδιακά την επεκτατική νομισματική πολιτική της, προσθέτοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά.

«Δεν θα κουραστώ να λέω ότι θα προτιμούσα αν αυτό άρχιζε όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε. «Η έξοδος από αυτή την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική πρέπει να γίνει με τεράστια προσοχή», πρόσθεσε, προειδοποιώντας για πιθανές αντιδράσεις σοκ σε τέτοια μέτρα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε επίσης τη Βρετανία να μην προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές των εταιρικών φόρων, λέγοντας ότι όσο η χώρα παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες της ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016