Ο προσωπάρχης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο στρατηγός ε.α. Τζον Κέλι, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News την Τετάρτη ότι ο Λευκός Οίκος δεν απαίτησε από τον πρώην σύμβουλο της προεδρίας για τη χάραξη στρατηγικής, τον Στιβ Μπάνον, να επικαλεστεί το προνόμιο των στελεχών της κυβέρνησης και να μην δώσει απαντήσεις όταν κατέθεσε ενώπιον μιας επιτροπής του Κογκρέσου που ερευνά τη φερόμενη επέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο Μπάνον, ο οποίος κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τρίτη, αρνήθηκε να απαντήσει ουσιαστικά σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν για τη θητεία του στην κυβέρνηση του Τραμπ και για την περίοδο που ήταν επικεφαλής της ομάδας μεταβίβασης της εξουσίας, κατόπιν συνεννόησης του δικηγόρου του με τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τον Άνταμ Σιφ, βουλευτή των δημοκρατικών και μέλος της Επιτροπής.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016