Τις τελευταίες ημέρες κλιμάκιο 25 Αμερικανών επισκέφθηκε για ακόμη μια φορά τις αεροπορικές βάσεις σε Λάρισα και Ανδραβίδα. Ήταν η τελική επιθεώρηση από την οποία κατέληξαν ότι αυτές είναι οι πιο κατάλληλες για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η Σκύρος που ήταν μέσα στα αεροδρόμια που τους ενδιέφεραν,τελικά έμεινε εκτός. Αυτό δεν είναι ευχάριστο για την Ελλάδα, που επιθυμούσε να υπάρχει αμερικανική παρουσία στο νησί. Αυτή η παρουσία σ΄ ένα νησί όπως η Σκύρος θα δημιουργούσε άλλες συνθήκες ασφαλείας. Οι Αμερικανοί όμως φαίνεται ότι δεν θέλουν να ΄χουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην ελληνοτουρκική καθημερινή τριβή. Αν πήγαιναν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Σκύρο θα έπρεπε να “ασφαλίσουν” και μία τεράστια περιοχή πέριξ της Σκύρου.

Απ΄ όλα αυτά προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να παίρνουν από την Ελλάδα όσα θέλουν. Το ερώτημα είναι εμείς θα κερδίσουμε κάτι; Πως και πότε.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016