Κύπρος: Ένταξη πολεμικού πλοίου ανοικτής θαλάσσης

Έγινε σήμερα στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» η τελετή ένταξης στην Εθνική Φρουρά του πολεμικού πλοίου ανοικτής θαλάσσης, που δόθηκε στην Κύπρο από το Κατάρ. Στο πλοίο δόθηκε η ονομασία “Αρχιπλοίαρχος Ιωαννίδης” προς τιμή του διοικητή της Ναυτικής Βάσης που σκοτώθηκε στην τρομερή έκρηξη τον Ιούλιο του 2011, από την οποία σκοτώθηκαν επίσης άλλοι 12 ανθρωποι.

Μιλώντας στην τελετή ένταξης του πλοίου, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι η Εθνική Φουρά, πέραν του πρωταρχικού της ρόλου ως η κατεξοχήν δύναμης αποτροπής έναντι οιασδήποτε νέας τουρκικής επιβουλής, διαδραματίζει πλέον ένα νέο σημαντικό ρόλο. Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το σημερινό γεγονός αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Εθνικής Φρουράς και του Ναυτικού και αναβαθμίζει το ρόλο τους. Η Εθνική Φρουρά, είπε, μπορεί πλέον να συμβάλει ενεργά στην αντιμετώπιση απειλών όπως η τρομοκρατία και η παράνομη διακίνηση όπλων και παράλληλα να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, ως κόμβος ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και αποστολών έρευνας και διάσωσης.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016