Οκτώ χρόνια μετά την αγορά των πέντε ελικοπτέρων Agusta, τρία της Εθνικής Φρουράς και δυο της Αστυνομίας, η Ελεγκτική Υπηρεσία ανοίγει εκ νέου τον φάκελο, εστιάζοντας στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στους δυο διαγωνισμούς που είχαν προκηρυχθεί. Η Ελεγκτική Υπηρεσία απέστειλε σε δυο επιτροπές της Βουλής, ‘Αμυνας και Ελέγχου, στοιχεία και έγγραφα με σαφέστατες αιχμές κατά της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, που την περίοδο εκείνη ήταν Γενική Ελέγκτρια.

Στα έγγραφα φαίνεται ότι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είχαν εντοπίσει στοιχεία, που δικαιολογούσαν την ακύρωση των δυο διαγωνισμών που είχαν προκηρυχτεί σε Εθνική Φρουρά και Αστυνομία.

Τα στοιχεία είχαν παραδοθεί στην τότε Γενική Ελέγκτρια, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, τα οποία όμως, όπως υπάρχει ισχυρισμός, δεν παρουσιάσθηκαν στην Επιτροπή ‘Αμυνας που συζητούσε την αγορά με σκοπό την αποδέσμευση των σχετικών κονδυλίων.

Την ερχόμενη Τρίτη οι κοινοβουλευτικές επιτροπές ‘Αμυνας και Ελέγχου θα μελετήσουν το θέμα που έχει δημιουργηθεί .

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι στο κράτος λειτουργούν θεσμοί και διαδικασίες και οι καταγγελίες θα πάρουν την πορεία διερεύνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

                                                                                                     

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016