“Κυνηγός” υποβρυχίων χωρίς πλήρωμα από τη DARPA

“Κυνηγό υποβρυχίων” παρουσίασε  η DARPA του αμερικανικού Πενταγώνου. Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο σκάφος σχεδιασμένου για το κυνήγι αθόρυβων ντιζελοκίνητων και  ηλεκτροκίνητων υποβρυχίων.

Το πρόγραμμα εξαιρετικά φιλόδοξο έχει στόχο να πετύχει την παραγωγή ενός σκάφους που δεν θα χρειάζεται πλήρωμα ,θα μπορεί να επιχειρεί σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων για μεγάλα  χρονικά διαστήματα και θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει εχθρικά υποβρύχια.

λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν τα διεθνή πλαίσια κανόνων περί ασφαλούς πλοήγησης, ναυτικής νομοθεσίας κλπ και την επίδειξη μη συμβατικών τεχνολογιών αισθητήρων για εντοπισμό και παρακολούθηση εξελιγμένων, αθόρυβων εχθρικών υποβρυχίων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016