Κρίσεις στο ΓΕΣ; Ποιοι επιμένουν στη φημολογία παρά το γεγονός ότι ο ΥΕΘΑ τις απέκλεισε;

Η φωτογραφία τραβηγμένη σε ανύποπτο χρόνο, ταιριάζει “γάντι” στην φημολογία των τελευταίων 10 ημερών που θέλει αλλαγή στην ηγεσία του ΓΕΣ. Οι τρεις Αντιστράτηγοι πρωταγωνιστούν χωρίς τη θέλησή τους σ΄ ένα σήριαλ φημών που το σενάριο το γράφουν άλλοι.

Άγνωστο πως προέκυψαν πάντως φούντωσαν για τα καλά οι φήμες. Τι έλεγαν κάποιοι  ένα 24ωρο πριν ξεσπάσει η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία; Ήθελαν αλλαγή Α/ΓΕΣ με διάδοχο του κ. Τελλίδη τον Αντιστράτηγο Η. Λεοντάρη από τη Στρατιά. Πιο…προχωρημένα σενάρια ήθελαν Αρχηγό που θα επανερχόταν από την αποστρατεία;

Ο τρίτος της φωτογραφίας ο Αντιστράτηγος ΓΕΠΣ Γιάννης Ηλιόπουλος ενεπλάκη στα σενάρια όχι για την αρχηγία του ΓΕΣ, αλλά του ΓΕΕΦ ως αντικαταστάτης του Μπασιακούλη που μετά από τις Βρυξέλλες έγινε Α/ΓΕΕΦ και τώρα ολοκληρώνει τη θητεία του. Εν ενεργεία Αντιστράτηγος στο ΓΕΕΦ; Μάλλον ισχύουν οι πληροφορίες που λένε ότι όσοι υποψήφιοι ήταν στην λίστα έχουν αρνηθεί να πάρουν τη θέση!

Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις η οριστική θέση του ΥΕΘΑ είναι ότι καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει. Θα πείτε ότι οι διαβεβαιώσεις των πολιτικών δεν έχουν πάντα σαφή χρονική διάρκεια. Μπορεί να αφορούν ένα χρόνο, μπορεί και μια εβδομάδα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016