Γάλλοι και Ιταλοί ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους στον τομέα της Άμυνας στη θάλασσα. Η ανακοίνωση μας αφορά,αφού είναι γνωστό πως στο ΠΝ σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο προβληματίζονται για το πως θα αποκτηθούν δύο νέα πλοία με σημαντικές αντιαεροπορικές δυνατότητες.Οι λύσεις δεδομένες,είτε από ΗΠΑ, είτε από τη Γαλλία, με τη δεύτερη να ΄χει περισσότερες πιθανότητες.

Naval Group από τη Γαλλία και η ιταλική  Fincantieri χαιρέτησαν  την απόφαση των κυβερνήσεων των  για να ξεκινήσουν μια κοινή διαδικασία που θα ανοίξει το δρόμο  για τη μελλοντική δημιουργία μιας  συμμαχίας στον τομέα της ναυτικής άμυνας.

Οι δύο όμιλοι  θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που έχει στόχο  να καθορίσει έως τον Ιούνιο του 2018 έναν οδικό χάρτη που θα περιγράφει λεπτομερώς τις αρχές της μελλοντικής συμμαχίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Naval Group, Hervé Guillou και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri, Giuseppe Bono, δήλωσαν: “Οι δύο όμιλοι  έχουν ήδη συνεργαστεί επιτυχώς στα προγράμματα φρεγατών Horizon και FREMM και προσβλέπουμε στην επίτευξη των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών, εξυπηρετώντας τη διεθνή μας εμεπιρία  σε μια αυξανόμενη ανταγωνιστική αγορά ναυτικής άμυνας . “

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016