Ανθρώπινες ζωές ,πολλές παιδικές χάνονται στο Αιγαίο . Νέο ναυάγιο στην Λέσβο με δυο παιδιά κι έναν ενήλικα να πνίγονται. Άλλοι 15 αγνοούνται. Κι εμείς να διαβάζουμε βαθυστόχαστες αναλυσεις του πάντα χαριτωμένου πρόεδρου της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ . Ο οποίος συνεντευξιαζόμενος δίνει …συμβουλές και εκφράζει για μια ακόμη φορά την αγωνία των Ευρωπαίων για το πως θα ενισχυθεί η Τουρκία!

Σύμφωνα με την Deutsche Well, σε συνέντευξή του στις σαββατιάτικες εφημερίδες του ομίλου Funke, δήλωσε ότι οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων των κρατών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις προσφυγικές ροές διά της «βαλκανικής οδού» καλούνται στη σημερινή σύνοδο «να συζητήσουν σχετικά με μια επειγόντως απαραίτητη επιχειρησιακή απάντηση στις παρούσες ανθρωπιστικές προκλήσεις και να αποφασίσουν για λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων».
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε περισσότερη συνεργασία και στενότερη συνεννόηση μεταξύ των χωρών στη περιοχή των Βαλκανίων, ώστε να θέσουμε υπό έλεγχο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες».

Ο Γιούνκερ επισήμανε, ΄ότι «ορισμένοι Ευρωπαίοι χρειάστηκαν τόσο καιρό για να θυμηθούν ότι τα σύνορα, οι φράχτες και τα τείχη δεν έχουν λύσει ποτέ προβλήματα». Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παρατήρησε ότι στο μεταξύ φαίνεται να έχουν αντιληφθεί οι πάντες ότι «αυτό το καθήκον είναι τόσο μεγάλο ώστε είναι δυνατόν να το διαχειριστούμε μόνο ευρωπαϊκά».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν απηύθυνε παράλληλα έκκληση για ενίσχυση της συνεργασία με την Τουρκία. «Με την Τουρκία πρέπει να συνομιλήσουμε και να συνεργαστούμε αν θέλουμε να επιλύσουμε την προσφυγική κρίση», διεμήνυσε.
Τέλος, επαίνεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για την επιμονή που επιδεικνύει με στόχο τη διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος παρά τις δυσχέρειες και τις πιέσεις που δέχεται στη χώρα της.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016