“Κανόνι” 5 εκ. στο ΜΤΝ από τις “αποκαταστάσεις ναυάρχων”! Έγγραφο Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

Μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους -μπορείτε ΕΔΩ να την μελετήσετε ολόκληρη- βάζει “μπουρλότο” στο Μετοχικό Ταμείο, το οποίο υποχρεώνεται να ζητήσει πίσω περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, ίσως και περισσότερα από 300 ανώτατους απόστρατους αξιωματικούς!

Πρόκειται για περιπτώσεις αξιωματικών που δεν εξάντλησαν τη βαθμολογική ιεραρχία στο ΠΝ και στο ΛΣ, αλλά στη συνέχεια πήραν όλους τους βαθμούς των ανωτάτων, μέσω διοικητικών αποκαταστάσεων που ενίσχυσαν οικονομικά την σύνταξή τους. Σε αρκετές περιπτώσεις οι αποκαταστάσεις γίνονταν με τη μέθοδο της απλής επανάκρισης χωρίς καν προσφυγή στη δικαιοσύνη, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στις περιπτώσεις αξιωματικών χαμηλότερα στην ιεραρχία και υπαξιωματικών, όπου θα πρέπει να εξαντλήσουν όλη τη δικαστική διαδικασία.

Για να μην κρυβόμαστε αυτές οι αποκαταστάσεις έχουν γίνει καθεστώς και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τα Γενικά Επιτελεία έχουν προβλέψει ειδική θέση  “διεκπεραιωτή”  στους Κλάδους Προσωπικού  για να  πρωτοκολλεί να προωθεί και να παρακολουθεί την εξέλιξη των  υποθέσεων αυτών στο Συμβούλιο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων.

Το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού όπως λένε οι πληροφορίες έχει αρχίσει να κάνει καταλογισμούς οφειλομένων και να ζητά πίσω χρήματα από αποστράτους προτείνοντας διακανονισμούς. Έχουν παρατηρηθεί μεγάλες αντιδράσεις των μερισματούχων οφειλετών, αλλά και άρνηση από αρκετούς να επιστρέψουν τα χρήματα.

Militaire.gr

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016