Αισιοδοξία Καμμένου για την αξιολόγηση

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στις ΗΠΑ ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με ομιλία του στην Ουάσινγκτον στην AIPAC.

Ο ΥΕΘΑ σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος σ΄ ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των δανειστών .

Οι δηλώσεις Καμμένου:

«Ήταν μία σημαντική συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της AIPAC,μίας εκ των μεγαλύτερων και πιο σημαντικών οργανώσεων των Ισραηλινών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Είχα τη δυνατότητα να επικοινωνήσω τις εξαιρετικές σχέσεις που υπάρχουν πλέον σε πολιτικό, στρατιωτικό, ενεργειακό, αλλά και επενδυτικό επίπεδο.

Θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι Ισραηλινές οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής βλέπουν με καλό μάτι αυτή τη συνεργασία και θα βοηθήσουν στη δυναμική προσπάθεια της Ελλάδος, βγαίνοντας από την κρίση, να περάσει στο αύριο, έχοντας τη δυνατότητα νέων επενδύσεων, σε ένα περιβάλλον το οποίο θα είναι ασφαλές, ένα περιβάλλον το οποίο θα μπορέσει να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη διαμόρφωση ενός τόξου ασφάλειας που θα αρχίζει από το Ισραήλ, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Ελλάδα και θα επεκτείνεται στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θέλετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για το προσφυγικό σε σχέση με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας; Πώς εξελίσσεται η κατάσταση; Πώς νομίζετε ότι θα εξελιχθεί η κατάσταση το επόμενο διάστημα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, γιατί πλέον η συμφωνία του ΝΑΤΟ γίνεται αποδεκτή από την πλευρά της Τουρκίας, παρότι είχε υπογραφεί αλλά δεν είχε εφαρμοστεί και πιστεύω ότι η εκ νέου κύρωση αυτής της συνθήκης στο πλαίσιο πλέον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα και ουσιαστικά σταματούν να υπάρχουν εκείνες οι φωνές που ακούστηκαν στην αρχή και δημιουργήθηκαν ορισμένοι φόβοι για αυτή τη συμφωνία.

Θα θυμίσω ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υπογράψει το 2008 τη συνθήκη για τη μετανάστευση, όπου καθορίζεται ρητά ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδος.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σε σχέση με την οικονομία, μιας και έχουμε διακοπή των διαπραγματεύσεων λόγω φαντάζομαι του καθολικού Πάσχα και εν συνεχεία αναμένεται να αρχίσουν πάλι, στις 2 Απριλίου, σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέλω να σας πω ότι και στις επαφές τις οποίες έχω εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι ξεκάθαρο πλέον ότι από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αξιολόγηση είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ελπίζω ότι θα υπάρξουν εκείνες οι λύσεις, οι οποίες θα υποβοηθηθούν και από την πολιτική πλευρά από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να διευκολύνουν να ληφθεί η τελική απόφαση εξόδου της χώρας από τα μνημόνια πριν από την 1η Μαΐου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016