Καμμένος και Βίτσας επιμένουν στο “καμία μείωση” παρά τα όσα λέει η ΠΟΑΣΥ

Άλλη εικόνα απ΄ αυτή που παρουσιάζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ, για το ειδικό μισθολόγιο μεταδίδουν τόσο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, όσο και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας. Από το περιβάλλον Καμμένου εκφράζουν απορία για το πως προέκυψε η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, η οποία όπως λένε είχε ενημέρωση από τον “τσάρο” των οικονομικών του ΥΠΕΘΑ Υποστράτηγο Ζαχαρία Πρασσάκη. Η συζήτηση όπως επισημαίνουν, μετά από την ενημέρωση που έγινε αφορούσε κυρίως την συστράτευση που πρέπει να υπάρξει μεταξύ του προσωπικού των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας από την πλευρά του σε συνέντευξή του στην Αγορά δηλώνει:

“Είμαστε σαφείς και κατηγορηματικοί πως δεν πρόκειται να μειωθούν άλλο οι μισθοί των στρατιωτικών. Αυτό που συζητάμε είναι η φόρμουλα που θα επιλεγεί ώστε αυτός ο όρος, δηλαδή της μη μείωσης, να υλοποιηθεί μέσα από το νέο μισθολόγιο. Η τακτοποίηση που θα γίνει έρχεται να εξορθολογήσει μια κατάσταση που διακρίνεται από πολλά ειδικά μισθολόγια και όχι να μειώσει και άλλο τις ήδη ψαλιδισμένες απολαβές, για όσους είναι υπό το ΥΠΕΘΑ. Είμαστε σε καλό δρόμο και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι νέες ρυθμίσεις. Παράλληλα επεξεργαζόμαστε μέτρα, που θα έρχονται να βελτιώνουν τη θέση των στελεχών, όπως κατοικίες, εξορθολογισμός των μεταθέσεων και άλλα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016