Και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας περνάνε στον έλεγχο του ΠΝ; Οι εργαζόμενοι το θέλουν

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα των Ναυπηγείων . Μετά από τον Σκαραμαγκά και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας .

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας συναντήθηκαν με τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα και ζήτησαν να κατατεθεί τροπολογία με την οποία η Ελευσίνα θα λειτουργήσει  περίπου όπως τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά. Η διαφορά θα είναι ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων δεν θα καλύπτεται εξ΄ ολοκλήρου από το ΠΝ,αλλά σε ποσοστό 70%. Το υπόλοιπο 30% θα το αναλάβει η ιδιοκτησία των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Στόχος να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το πρόγραμμα των πυραυλακάτων Super Vita.

Ο  ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας  άκουσε την  αντιπροσωπεία των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας και ανακοίνωσε ότι αύριο θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΘΑ με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων . Σ΄ αυτή τη σύσκεψη θα ληφθούν αποφάσεις.

Το βέβαιο είναι ακόμη κι αν περάσει η πρόταση των εργαζομένων  αυτή τη φάση της εν μέρει “κρατικοποίησης” θα είναι μεταβατική. Όπως και για τον Σκαραμαγκά. Αναζητούνται ιδιώτες επενδυτές. Αν και σ΄ ότι αφορά στον Σκαραμαγκά “προκόψαμε” κι απ΄ αυτούς όποτε τους εμπιστευθήκαμε.

Ενδιαφέρον πάντως υπάρχει από τους κινέζους και μάλιστα σοβαρό.

Η φωτογραφία είναι του ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016