Μετά το Αγαθονήσι που σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό για τα θέματα της ΕΕ Ομέρ Τσελίκ είναι…τουρκικό έρχεται ο γνωστός για τις ακραίες θέσεις του σύμβουλος του Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ να μας πληροφορήσει ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι “μια τουρκική επαρχία”!

Όπως γράφει η Καθημερινή της Κύπρου ο κ. Μπουλούτ έκανε  δηλώσεις για τις σχέσεις της χώρας του με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, στο ενημερωτικό κανάλι της τουρκικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΤRT.

Ο Μπουλούτ στην ενημερωτική εκπομπή που αναλύει τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου, σχετικά με το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου δήλωσε τα εξής: «Η ΤΔΒΚ είναι μια υπερπόντια επαρχία της Τουρκίας. Έχει μια πινακίδα και έναν νομάρχη. Εκεί υπάρχει ένας Πρόεδρος, ένας Πρωθυπουργός και μια Βουλή, τους μισθούς των οποίων πληρώνει η Τουρκία σε τελική ανάλυση».

Οι νέες δηλώσεις του κ. Μπουλούτ έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ακόμη και οι υποστηρικτές των εθνικιστικών παρατάξεων αντιδρούν σε αυτές τις δηλώσεις και προειδοποιούν ότι σκέψεις και δηλώσεις περί προσάρτησης της «ΤΔΒΚ» στην Τουρκία βλάπτουν τα συμφέροντα της τ/κ κοινότητας.

Μερίδες της τ/κ Αριστεράς ζητούν από το τουρκικό Προεδρικό να ξεκαθαρίσει την στάση του απέναντι σε τέτοιου είδους εξάρσεις-δηλώσεις. Επίσης, τ/κ ακτιβιστές ζητούν από τον Μουσταφά Ακιντζί να λάβει θέσει απέναντι σε αυτή την νέα δήλωση του στελέχους του τουρκικού Προεδρικού.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016