Στα λόγια Ερντογάν και Νταβούτογλου εμφανίζονται…λιοντάρια! Τα βάζουν μ΄ όλους ακόμη και με τον Πούτιν. Στην πράξη όμως δεν τολμούν να δώσουν εντολή απογείωσης αεροσκάφους με αποστολή στα σύνορα με Συρία,ούτε σε …ψεκαστικό αεροσκάφος! Πόσο μάλλον σ΄ ένα από τα ιπτάμενα ραντάρ που η Τουρκία διαθέτει. Γνωρίζουν καλά ότι το ρίσκο να καταρριφθούν από Ρώσους είναι μεγάλο!

Κι έτσι το “τσαμπουκαλίδικο” δίδυμο της Άγκυρας κρύβεται…στην ποδιά του ΝΑΤΟ…

Σύμφωνα με την υπ’αριθμ.69 ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (www.tsk.tr) το χρονικό διάστημα 12-15 Μαρ 2016 ένα Α/Φ AWACS του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει πτήσεις στα εναέριο χώρο των Τουρκο-Συριακών συνόρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι πτήσεις θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση του εναερίου χώρου του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία διαθέτει ήδη 4 Α/Φ επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης BOEING 737, στα οποία έχει δώσει ως όνομα τα 4 σημεία του ορίζοντα.

Militaire.gr

                                                                                               

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016