Παίζει με τη φωτιά έχοντας προφανώς “πλάτες” ο Ερντογάν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΧΟΥΡΙΕΤ ο Ερντογάν κήρυξε
τη περιοχή Γκαζιαντέπ στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, σε κατάσταση “ειδικής ασφάλειας”.

Αυτό σημαίνει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας πο βρίσκονται στη περιοχή έχουν αυξημένες αρμοδιότητες οι οποίες τους επιτρέπουν ακόμη και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Ερντογάν μίλησε  για “ευαίσθητη περιοχή” επιχειρώντας να αιτιολογήσει την απόφαση και πρόσθεσε προκαλώντας ερωτήματα:
«Το μέτρο θα ισχύσει για 15 ημέρες και οι  εξελίξεις θα δείξουν τι θα  συμβεί”.

Η λογική λέει ότι η Τουρκία με δικαιολογία το Ισλαμικό Κράτος επιχειρεί να πιέσει τους Κούρδους της Συρίας ,με στόχο να μην τους επιτρέψει να περάσουν δυτικά του Ευφράτη.

Για την Τουρκία το PYD και η πολιτοφυλακή του YPG των Κούρδων της Συρίας είναι τρομοκρατική οργάνωση, όπως και τα ΡΚΚ.

Ετοιμάζει εισβολή στη Συρία ο Ερντογάν; Αν συνυπολογίσουμε και την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ,το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό. Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν έχει …πλάτες για να τα κάνει όλα αυτά.

Η κίνηση αυτή πάντως της Τουρκίας μπορεί να είναι προάγγελος πολλών και καθόλου ευχάριστων εξελίξεων στην περιοχή, ειδικά αν συνδυαστεί με την παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ. Ίσως να προετοιμάζεται μια τουρκική εισβολή στην Συρία κατά των εκεί Κούρδων, με την ανοχή των Κούρδων του Ιράκ, ο ηγέτης των οποίων, Μπαρτζανί, επισκέφτηκε την Άγκυρα και στήριξε την Τουρκία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016