Η Βαγδάτη οχυρώνεται κατά των τζιχαντιστών! Το Ιράκ  υψώνει ένα τείχος ασφαλείας ύψους τριών μέτρων  και ανοίγει μια τάφρο γύρω από την Βαγδάτη για να αντιμετωπίσει τις τζιχαντιστικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ταξίαρχου των δυνάμεων ασφαλείας Σαάντ Μάαν ”κατασκευάζουμε ένα τείχος ύψους τριών μέτρων και μια τάφρο γύρω από την πόλη της Βαγδάτης”,με στόχο να αποφευχθεί η διείσδυση “τρομοκρατών” και παγιδευμένων οχημάτων στην πόλη.

Η Βαγδάτη είναι συχνά στόχος επιθέσεων.

Η κατασκευή του τείχους θα γίνει σε δύο φάσεις. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές της βόρειας και της δυτικής Βαγδάτης, προς την κατεύθυνση των οποίων βρίσκονται τα εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος. Οι άλλες ζώνες θα ακολουθήσουν, διευκρίνισε ο Μάαν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016