“Ιπτάμενα φρούρια” τα τουρκικά C-130 μέχρι το 2018

Εδώ εξοπλιστικά “κοιμόμαστε” και δεν τολμάμε να μιλήσουμε για οτιδήποτε έχει να κάνει με τον εξοπλισμό της χώρας. Στην Τουρκία πάλι η “κούρσα εξοπλισμών” δεν λέει να σταματήσει. Και δεν έχει να κάνει αυτό μόνο με νέες αγορές.
Η Τουρκία μετατρέπει μεταγωγικά αεροσκάφη της C-130 σε “ιπτάμενα φρούρια”. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργασίες από  μηχανικούς των τουρκικών εταιρειών  ΤΑΙ και ASELSAN,συνεχίζονται με γρήγορο ρυθμό  ώστε να προχωρήσει  το πρόγραμμα μετατροπής δύο  C-130 της τουρκικής αεροπορίας  σε οπλισμένα αεροσκάφη , στα πρότυπα του αμερικανικού AC-130 GUNSHIP.

Οι  εργασίες των δύο εταιρειών  αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2016, ενώ εντός δύο ετών από την ολοκλήρωσή τους, αναμένεται να έχει μετασκευαστεί το πρώτο αεροσκάφος, ώστε
να ξεκινήσουν οι δοκιμές αποδοχής. Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος, τα συγκεκριμένα C-130 θα εξοπλιστούν με πυροβόλα, κατευθυνόμενους πυραύλους και ΕΟ/IR αισθητήρες, για εκτέλεση αποστολών εναέριας αεροπορικής υποστήριξης.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016