Επανάληψη Ιμίων και στη προπαγάνδα! Η Τουρκία αξιοποιεί “ειδήσεις” από το ελληνικό διαδίκτυο και επιτίθεται!

To 1996 τα ελληνικά ΜΜΕ και ειδικά οι τηλεοράσεις έπαιξαν καθοριστικό και αρνητικό ρόλο στην κλιμάκωση της κρίσης των Ιμίων.
Τα πλάνα με τους έκπληκτους βατραχανθρώπους μας πάνω στα Ίμια, τους δημάρχους και τους ιερείς που έψελναν “Σώσον Κύριε το Λαό σου”, ήταν “βούτυρο στο ψωμί” της Άγκυρας ή τέλος πάντων για όσους ήθελαν αυτή η κρίση να κλιμακωθεί.

Τα ποσοστά τηλεθέασης ήταν τότε πιο σημαντικά από τη διαχείριση της κρίσης! Δεν έφταιγαν μόνο τα κανάλια.
Έφταιγε και η ηγεσία που δεν είχε καταλάβει ότι η επικοινωνία και το τι μεταδίδουν τα ΜΜΕ και στις δύο χώρες ήταν αναπόσπαστο μέρος των επιχειρήσεων!

Τότε όσοι προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι τα πλάνα με τους βατραχανθρώπους στα Ίμια δεν έπρεπε να προβληθούν,γιατί είναι άλλο να ξέρουν οι Τούρκοι ότι τους έχουμε εκεί -που το ήξεραν- κι άλλο να το …διαφημίζουμε, δεν εισακούστηκαν.
Η τουρκική κυβέρνηση όπως και η ελληνική έχει κοινή γνώμη να διαχειριστεί. Κι όταν πιέζονται οι κυβερνήσεις παίρνουν αποφάσεις που την ικανοποιούν. Με λίγα λόγια αν δεν διαφημίζαμε τόσο πολύ τις κινήσεις που κάναμε στην περιοχή ίσως -λέω ίσως- η κατάσταση να είχε εξελιχθεί διαφορετικά.

Δυστυχώς 21 χρόνια μετά ούτε αυτό το απλό μάθημα δεν έχουμε μάθει!

Τώρα τη θέση των καναλιών την έχει πάρει το διαδίκτυο! Το τι έχει γραφτεί αυτές τις ημέρες μπορεί σ΄ εμάς εδώ στην Ελλάδα να προκαλεί γέλια και ειρωνικά σχόλια. Στην Τουρκία όμως υπάρχει μηχανισμός προπαγάνδας που δουλεύει επαγγελματικά κι εκμεταλλεύεται και την τελευταία ανοησία που γράφει ο κάθε χρήσιμος -για τους Τούρκους- ηλίθιος!

Ασκήσεις επιπέδου …λόχου  στα Δωδεκάνησα παρουσιάστηκαν ως …ελληνική απάντηση στην κρουαζιέρα του Ακάρ στα Ίμια!!!

Αποτέλεσμα; Οι Τούρκοι να ζητούν αποστρατικοποίηση των νησιών!

Δεν γνωρίζουμε τι σκοπεύει να κάνει το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ μ΄ όλα αυτά. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά όμως ότι στην Τουρκία αξιοποιώντας τις ανοησίες που γράφονται στο ελληνικό διαδίκτυο ετοιμάζουν ήδη την αντεπίθεση τους.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ θέτει ήδη θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου που έχουν ανταποκριτές στην Τουρκία.

Το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ δεν πρέπει αυτή τη φορά να υποτιμήσει το θέμα. Θέλει προσοχή.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016