“Θητεία στους 12 μήνες και συμμάζεμα των ΕΔ τώρα”! Ο Στρατηγός Ζιαζιάς μιλά στο Militaire

Ο Στρατηγός και πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς μιλάει στο Militaire εκφράζοντας τις ανησυχίες του για όσα αντιμετωπίζει η χώρα εντός κι εκτός συνόρων.

•Ο Στρατηγός ζητά ευθέως την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες, υποστηρίζοντας την άποψή του με αριθμούς.

Κάνει συγκεκριμένες αναφορές για δαπάνες-σπατάλες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Μιλά για χρήματα που θα μπορούσαν να συντηρήσουν επαρκώς μεγάλους και κρίσιμους σχηματισμούς του Στρατού κι όχι επιτελεία στις Βρυξέλλες. Κάνει λόγο για “βαθύ κράτος στο στράτευμα” και εξηγεί ότι το πολιτικό κατεστημένο πάντα ήταν απέναντι σε κάθε προσπάθεια πραγματικής αναδιοργάνωσης.

•Απαντά στο ερώτημα για την “υπερφόρτωση έργου” στις ΕΔ και για τα τελευταία δυστυχήματα στον Στρατό.

•Μιλά για την Τουρκία και πόσο πρέπει να ανησυχούμε για την κλιμάκωση της έντασης.

•Για τα Βαλκάνια και την ταραγμένη περίοδο που διανύουν εξηγεί με ρεαλισμό το πραγματικό μέγεθος των κινδύνων για την Ελλάδα.

•Εξηγεί γιατί όσοι στρατιωτικοί είχαν το θάρρος της γνώμης τους δεν …προτιμούνται από τα κόμματα.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016