Η κυβέρνηση του Καναδά ολοκλήρωσε τη μελέτη αιτήματος της βιομηχανίας κατασκευής αεροσκαφών Bombardier Inc σχετικά με τη χορήγηση πακέτου οικονομικής βοήθειας 1 δισ δολαρίων. Η καναδική κυβέρνηση αναμένεται να γνωστοποιήσει την απόφασή της μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση για την πορεία του αναφερόμενου ζητήματος.

Η Bombardier χρειάζεται τα χρήματα προκειμένου να χρηματοδοτήσει την παραγωγή και την εμπορική προώθηση του νέου επιβατικού αεροσκάφους της CSeries, καθώς είναι αντιμέτωπη με το σκληρό εμπορικό ανταγωνισμό της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας Airbus, αλλά και της αμερικανικής εταιρίας παραγωγής αεροσκαφών Boeing.

Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στο Κεμπέκ, το οποίο τον περασμένο Οκτώβριο επένδυσε στην Bombardier 1 δισ δολάρια, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα του αεροσκάφους CSeries, ενώ τώρα τόσο η εταιρία, όσο και η αναφερόμενη καναδική επαρχία υποστηρίζουν τη χορήγηση της οικονομικής βοήθειας, προκειμένου να διασωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, στην εταιρία.

Το πρώτα αεροσκάφη του προγράμματος CSeries εισέρχονται σε υπηρεσία μέσα στο 2016, μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ η Bombardier έχει εξασφαλίσει μόλις 243 παραγγελίες για το νέο αεροσκάφος. Η εταιρία ελέγχει αυτή τη στιγμή, ποσοστό 50,5% του προγράμματος CSeries, ενώ η επαρχία του Κεμπέκ, ελέγχει το υπόλοιπο 49,5%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

                                                                                                     

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016