Υπερεξοπλίζεται με την λογική των “εθνικών όπλων” η Τουρκία. Τολμώντας να σχεδιάσει και να παράξει όλο και πιο πολύπλοκα συστήματα. Τώρα όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ αποφάσισε να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την επιλογή αντιπυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς για να προχωρήσει στην κατασκευή δικού της!

Ο Υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας παρουσίασε εξαιρετικά λεπτομερείς μελέτες  σχετικά με το πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας της χώρας στην  Επιτροπή Βιομηχανίας η οποία συνεδρίασε   υπό τον πρωθυπουργό Ahmet Davutoğlu.

Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση, η επιτροπή αποφάσισε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη  αμυντικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς και να ακυρώσει την υφιστάμενη προσφορά .

“Οι  αμυντικές πολιτικές μας πρέπει να βασίζονται σε μακροπρόθεσμα εθνικά προγράμματα, τα οποία θα δίνουν βάρος στο στοιχείο της αποτροπής” υπογραμμίστηκε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη.

Η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής G-20 στην  Αττάλεια, όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλοξένησε τους ισχυρούς ηγέτες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας .

Η απόφαση δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί αλλά  αναμένεται να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα μετά από την επίσημη έγκριση από τα μέλη της επιτροπής της οποίας προεδρεύει ο πρωθυπουργός Ahmet Davutoğlu.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016