Με την πτήση του ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ με το οποίο πήγε στη Σύμη ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ασχολείται ο Υπεύθυνος Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης.

Σε δήλωσή του υποστηρίζει ότι ο ΥΕΘΑ “παραβιάζει τους κανόνες ασφαλείας πτήσεων” επειδή όπως γράφει στην ανακοίνωσή του “παριστάνει τον συγκυβερνήτη”.

Η προσγείωση πάντως ήταν εντυπωσιακή.

Στην δήλωσή του ο Θ.Δαβάκης αναφέρει:

«Για ακόμη μια φορά, ο κ. Καμμένος προκαλεί, επιλέγοντας να μετακινηθεί με τρόπο που δεν αρμόζει σε Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Οφείλει να γνωρίζει πως η ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας δεν του δίνει το δικαίωμα να παραβιάζει τους κανόνες ασφαλείας των πτήσεων στρατιωτικών ελικοπτέρων ούτε, περισσότερο, να παριστάνει ο ίδιος το συγκυβερνήτη.

Γνωρίζει άλλωστε πως το δίπλωμα χειρισμού μικρών ελικοπτέρων, δεν του παρέχει την πιστοποίηση να πετά στρατιωτικά ελικόπτερα».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016