Του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς

[Στην αμείωτα μαινόμενη σύγκρουση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των ΜΜΕ, ως δυνάμεων κρούσεως του Υπερκράτους, με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Τραμπ αναφέρεται και ο Δρ. Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς με το ακόλουθο άρθρο του, το οποίο επισημαίνει ότι η έκβαση αυτής της αναμέτρησης μπορεί όχι μόνο να είναι αιματηρή αλλά και να οδηγήσει σε θερμοπυρηνικό Αρμαγεδδώνα.                                                                                                                                          

Η διακηρυγμένη πρόθεση του ερχομένου προέδρου να αναστρέψει την εθνική στόχευση, από τις κοσμοκρατορικές εξορμήσεις στην εθνική οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση, ισχυροποίηση και διεθνή ακτινοβολία, αντιμετωπίζεται με θανάσιμο μίσος από το σύμπλεγμα των κυρίαρχων συμφερόντων, τα οποία  καρπούνται πλούτο και ισχύ από συνθήκες εσωτερικής και διεθνούς ανασφάλειας  και πολεμικών συρράξεων.                                                                                  

Το άρθρο έκδηλα παρουσιάζει  μεγάλο ενδιαφέρον για τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα για χώρες μικρές και με ελκυστικά  γεωπολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά.]

Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού

Υπέροχος ο σαρκασμός του Τζον Ραποπόρ για τα εκπορνευόμενα αμερικανικά ΜΜΕ:

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο μυστικός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής»                               «Μάλιστα . Αυτό είναι. Οι ΗΠΑ είναι τώρα η ΕΣΣΔ. Πίσω ξανά. Ο Τραμπ είναι ένας κομμουνιστής που παίρνει διαταγές από τον Πούτιν. Ο Τραμπ είναι κομμούνα. Αυτό ήταν εξ αρχής το παιχνίδι του. Είναι ένας κουκουές δισεκατομμυριούχος.»

Το γελοίο σκοτώνει και σε κανέναν δεν αξίζει η γελοιοποίηση περισσότερο από την Ουάσιγκτων Ποστ, τους Νιου Υόρκ Τάϊμς, το CNN και τις υπόλοιπες πρέστιτιουτς (από το press/Τύπος και prostitutes/πόρνες) που παριστάνουν τους αληθινούς δημοσιογράφους. Αλλά όπως εγώ και άλλοι γνήσιοι δημοσιογράφοι έχουμε τονίσει, όπως λόγου χάριν ο Γκλεν Γκρήνγουολντ υπονοεί ( δείτε για παράδειγμαhttps://theintercept.com/2017/01/04/washpost-is-richly-rewarded-for-false-news-about-russia-threat-while-public-is-deceived/ and https://theintercept.com/2016/11/26/washington-post-disgracefully-promotes-a-mccarthyite-blacklist-from-a-new-hidden-and-very-shady-group/) οι πλαστές ειδήσεις, άφρονα προωθούμενες  από τα πορνομήντια κουβαλούν μαζί τους την απειλή θερμοπυρηνικού πολέμου.

Από αρκετά χρόνια η Ρωσία και ο Πρόεδρός της υπόκεινται σε αδιάκοπη δαιμονοποίηση. Οι Ρώσοι ξέρουν ότι η εισβολή της Γεωργίας στη Νότια Οσετία (που έγινε όταν ο Πούτιν βρισκόταν στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου) ήταν μια πρόκληση της Ουάσιγκτων. Οι Ρώσοι ξέρουν ότι το πραξικόπημα της Ουάσιγκτων στην Ουκρανία ( που έγινε όταν ο Πούτιν βρισκόταν στους Ολυμπιακούς του Σότσι) ήταν μια πρόκληση που απέβλεπε στην αρπαγή της ρωσικής ναυτικής βάσης στην Κριμαία και στην αποκοπή της Ρωσίας από τη Μεσόγειο. Οι Ρώσοι ξέρουν πως η Ουάσιγκτων ξέρει πως οι κατηγορίες ότι η Ρωσία υπέκλεψε τα e-mail της Χίλλαρυ και τις αμερικανικές εκλογές είναι ψέματα. Οι Ρώσοι ξέρουν ότι η «ρωσική απειλή» που κατασκεύασε η Ουάσιγκτων είναι ψέμα, μαζί με όλες τις παραλλαγές της, όπως μια επικείμενη ρωσική εισβολή στη Πολωνία ή στις Βαλτικές Χώρες. Οι Ρώσοι καταλαβαίνουν πως οι αμερικανικές βάσεις αντιβαλλιστικών πυραύλων στα σύνορα της Ρωσίας είναι προκλήσεις, όπως και τα στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στα σύνορά τους και στη Μαύρη Θάλασσα. Μπορείτε να προσθέσετε σ’ αυτά τον δικό σας κατάλογο.

Τα ψέματα είναι παντού παρόντα, εξελίχθηκαν σε χονδροειδή και απίθανα και είναι τώρα θεσμοποιημένα στη κυβέρνηση, στη CIA, στις εκτελεστικές υπηρεσίες και μεταξύ πολλών γερουσιαστών και βουλευτών. Ότι αυτά τα ψέματα επικυρώνονται από ατέλειωτες επαναλήψεις στα ΜΜΕ σε όλο τον Δυτικό Κόσμο αντιμετωπίζεται στη Ρωσία ως ένδειξη προετοιμασίας των λαών της Δύσης για μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Ρωσίας. Ο Πούτιν προειδοποίησε σε πολλές περιπτώσεις ότι η Δυτική προπαγάνδα προκαλεί επικίνδυνη αποσταθεροποίηση. Αλλά, όπως και ο ίδιος παρατήρησε, κανείς δεν ακούει τις προειδοποιήσεις του.

Η Ουάσιγκτων έχει τέτοιαν εμμονή στην αντιρωσική προπαγάνδα, ώστε το Κογκρέσο ψήφισε και ο Ομπάμα είχε υπογράψει ένα νόμο για μυστικές υπηρεσίες που περιλαμβάνει μια διάταξη (Μέρος 5ο) που εξουσιοδοτεί τη λήψη  μέτρων δράσεως εναντίον των φορέων πλαστών ειδήσεων. Αυτοί οι φορείς είναι εναλλακτικά ειδησεογραφικά δίκτυα –όπως αυτό που διαβάζετε- τα οποία αμφισβητούν τα επίσημα ψεύδη. Τα υποστηρικτικά της αλήθειας εναλλακτικά δίκτυα κατηγορούνται ότι τελούν υπό τη ρωσική επιρροή.

Το περασμένο καλοκαίρι δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα τυλιγμένη σε μυστικότητα, που δημοσίευσε πρόσφατα μια λίστα με 200 «πόρταλ», που υποτίθεται τελούν υπό τη ρωσική επιρροή, άμεσα ή έμμεσα. Η Ουάσιγκτων Ποστ δημοσίευσε ανεύθυνα ένα μακροσκελές άρθρο υιοθετώντας την πλαστή είδηση για 200 ιστοσελίδες που υπηρετούν τη ρωσική κυβέρνηση.

Με άλλα λόγια, ο πνιγμός της αλήθειας είναι η τελευταία γραμμή αμύνης του διεφθαρμένου αμερικανικού κατεστημένου. Στα τελευταία 24 χρόνια τρία καθεστώτα της Ουάσιγκτων δολοφόνησαν εκατομμύρια ανθρώπους σε εννέα ή περισσότερες χώρες μαζί με την πολιτική ελευθερία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να συγκαλύψουν αυτά τα χωρίς ιστορικό προηγούμενο απέραντα εγκλήματα οι εκπορνευόμενες πέννες εψεύσθησαν, συκοφάντησαν και διέσυραν.

Και το εγκληματικό καθεστώς της Ουάσιγκτων προβάλλεται στον κόσμο σαν ο αναντικατάστατος προστάτης της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αλήθειας και της Δικαιοσύνης. Όπως είπε πρόσφατα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, αυτό που κάνει τις ΗΠΑ μια χώρα «εξαιρετική» είναι η χρήση της Δύναμης στην υπηρεσία του Κακού.

Η Ουάσιγκτων στιγματίζει όχι μόνο τους αντιπάλους της  αλλά όλους όσους λένε την αλήθεια ως «πράκτορες της Μόσχας», ελπίζοντας πως η δαιμονοποίηση της Ρωσίας έχει τρομάξει αρκετά τον πληθυσμό ώστε οι Αμερικανοί να γυρίσουν τη ράχη σε αυτούς που μιλούν τη γλώσσα της ειλικρίνειας.

Θα φαινόταν φανερό, ακόμη και στον ανύποπτο, πως ένα καθεστώς που έφθασε να έχει εκτεθεί σε σημείο  ο διευθυντής της CIA να αποδίδει δημόσια την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ σε επέμβαση της Ρωσίας αλλά να μη μπορεί να παρουσιάσει το ελάχιστο αποδεικτικό στοιχείο  -στην πραγματικότητα απέναντι σε πειστικά στοιχεία για το αντίθετο-  αυτό το καθεστώς είναι αποφασισμένο να μείνει γαντζωμένο στην εξουσία με κάθε κόστος.

Η απροκάλυπτη, προκλητική και χωρίς προηγούμενο προπαγανδιστική επίθεση της CIA εναντίον ενός νεοεκλεγμένου Προέδρου ανάγκασε τον Τραμπ να ρίξει το γάντι στον διευθυντής της CIA Τζων Μπρέναν. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Τραμπ σχεδιάζει να ανακαινίσει την υπηρεσία μυστικών πληροφοριών. Ο τελευταίος πρόεδρος που είπε αυτό, ο Τζων Κένεντυ, δολοφονήθηκε από την CIA προτού μπορέσει να την χτυπήσει. Ο Κένεντυ πίστευε πως δεν μπορούσε να καταπιαστεί με την CIA μέχρι να επανεκλεγεί. Η καθυστέρηση έδωσε στη CIA τον χρόνο να οργανώσει τη δολοφονία του.

Ο Τραμπ μοιάζει να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο. Ανακοίνωσε πως προτίθεται να συμπληρώσει την προστασία του από την επίσημη Μυστική Υπηρεσία ( η οποία στράφηκε εναντίον του Κένεντυ) με ιδιωτική σωματοφυλακή.

Δεν είναι εντυπωσιακό; Ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας δηλώνει δημόσια ότι η Ουάσιγκτων σύρει τον κόσμο σε θερμοπυρηνικό πόλεμο και ότι οι προειδοποιήσεις του αγνοούνται; Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ υφίσταται ολομέτωπη επίθεση από την CIA και γνωρίζει ότι δεν μπορεί να εμπιστευθεί την επίσημη δύναμη της προεδρικής ασφαλείας . Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως αυτά τα απίστευτα πράγματα θα ήταν το μόνο θέμα συζήτησης. Αλλά θα βρείτε τέτοια συζήτηση μόνο σε μερικά εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης –όπως αυτό εδώ- που στιγματίζονται από τη (μυστηριώδη) ιστοσελίδα    PropOrNot  και από την Ουάσιγκτων Ποστ ως «υπό την επιρροή της Ρωσίας».

O Dr.Paul Craig Roberts διετέλεσε Βοηθός Υπουργός Οικονομικών, Αρχισυντάκτης της Γουώλ Στρητ Τζέρναλ, κόλουμνιστ στα Μπίζνες Γουήκ, Σκριπς Χάουαρντ Νιους και στο Κριέϊτορς Σύντικετ.

Δίδαξε σε πολλά πανεπιστήμια. Η Ιστοσελίδα του στο ΄Ιντερνετ διαβάζεται σ’ όλο τον κόσμο και είναι συγγραφέας μεταφραζόμενος σε πολλές γλώσσες. Τα τελευταία βιβλία του είναι: The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the WestHow America Was Lost, and The Neoconservative Threat to World Order

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016